Think big

De Stichting Waterplant durft groots te denken en te dromen.

Door reeds opgedane ervaring in Zuid-Oost Azië durven wij met gemak de kaders van mogelijkheden te verleggen. Er zijn veel plekken op de aarde die aandacht behoeven, ondersteuning van de mens nodig hebben om weer tot bloei te kunnen komen. Denk aan aanplanting in zandgronden om oases in de woestijn te creëren, zodat mens en dier kunnen leven.

Hier volgen enkele voorbeelden waar Stichting Waterplant van droomt om daar haar handen voor uit de mouwen te mogen steken:

Blauwalg

Blauwalg is een heel groot probleem in Nederland. De Stichting zou er graag iets aan willen doen, want we zien dit als een veelvuldig terugkomend probleem.
Het goede oplossing hiervoor is om de grond onder water te verlagen en dit te beplanten met onderwaterplanten. Hierdoor ontstaat een goede gebalanceerde samenstelling van het water, waardoor de blauwalg verdwijnt.

Wij begrijpen niet goed waarom blauwalg maar steeds weer de kop op duikt. Voor ons is de oplossing er een van eenvoudige logica. Heel graag gaan we hiervoor aan de slag!

Rivieren in Indonesië

De rivieren in Indonesië worden momenteel voornamelijk gebruikt als riolering. Tevens is het erg vervuild door de grote hoeveelheid aan afval plastic. Het water aan de kust is zwart tot 5 km de zee in. Het hele ecosysteem gaat kapot. Het water sterft met daarbij alle planten, dieren en mensen die afhankelijk hiervan zijn.
Stichting Waterplant ziet graag dat alle mensen, ook in Aziatische landen, zuiver water uit de kraan kunnen drinken. Door een aparte riolering te maken is het mogelijk om water te zuiveren alvorens het de rivier in stroomt. Natuurlijk kunnen waterplanten hierin niet ontbreken. Door de rivieren te beplanten met de plaatselijke waterplanten wordt het water gezuiverd en vindt er herstel van het ecosysteem plaats. Daarnaast is het belangrijk dat mensen bewust worden gemaakt dat ze het water niet moeten vervuilen door er rechtstreeks afval in te dumpen.

Oase In Timboektoe

In Timboektoe lijkt een soort verdroging plaats te vinden. Het was eerst een grote oase en een groot moerasgebied. Tegenwoordig is er nog maar een klein stroompje over. Door slecht omgaan met de natuur (denk aan houtkap) is alles verdwenen. Uiteraard ook de mensen.
De Stichting zou daar graag de moerassen willen terug brengen. Vandaar uit kunnen bossen ontstaan in de woestijn.


Marina Bay in Singapore

Marina Bay is een groot zoetwater reservoir in Singapore. Het is gemaakt om Singapore van drinkwater te voorzien.
Het water is niet helder en er leven geen planten in.
Wij zouden graag het water helder willen maken door planten-eilanden te creëren. Hiermee bedoelen we onderwaterplanten clusteren op 1 meter diepte.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info